tirsdag 19. mai 2009

Fornuften

Jeg sitter og gløtter på ordtak for å gjøre dagen litt bedre, dagens tema er fornuften.
Det finnes tilfeller hvor det å være fornuftig vil si å være feig.
Jepp, det gjør definitivt det, men kanskje det er greit å være feig av og til, så lenge man er klar over konsekvensene.
Den absolutte fornuft avgikk ved døden i aftes kl. 11,
sa Henrik Ibsen og jeg ler her jeg sitter, for mannen som døde i 1906 har helt rett. Fremsynte, morsomme Ibsen!
Din fornuft er uten forstand før den har steget til ditt hjerte.
Oioioi, se denne traff akkurat der den skulle treffe, og jeg sluttet å le over Ibsens fremsynthet.
Midt i tristessen avslutter jeg med dette:
Fornuften omfatter både sannheter man forteller, og noen som man må fortie.
Og for de av dere som nå lurer på om Pippi er full, det er hun ikke! Hun er bare litt rar for tiden, og så snart hun er blitt frisk igjen kan man sikkert atter en gang glede seg over forståelige tanker.

3 kommentarer:

  1. Det haster ikke med at du skal bli "frisk". Rar er helt ok det også. Du skal få en gullfisk (klistremerke) fra meg å ha i søndagskolekortet ditt, eller over senga om du vil. Her er et nytt sitat konstruert på strak hånd: Fornuften er det vi trenger argumenter for å hevde. Dævven dein va bra! Leve Webtussa! Vil jeg ha gullfisk, så skaffer jeg meg gullfisk. Vil jeg tie så gjør jeg det. Uten å argumentere. Fornuften kan vente.

    SvarSlett
  2. Jeg vil gjerne ha den på sengestolpen, slik at jeg kan drømme fine drømmer... Eller kanskje du har en mann å by på? Noen gode kandidater i svarteboka? Jeg trenger en liten adspredelse!
    Jeg slenger med for øvrig på:
    Webtussa for president!

    SvarSlett
  3. De hadde ikke gullfisker på butikken, ..bare gullkatter. Men hvis du myser litt med øynene kan det ligne en fisk... tror jeg. Avleveres ved neste møte. Jeg har forøvrig levert skoleårets siste eksamen og siden 4 års utdanning på fulltid er avsluttet, forventer jeg et aldri så lite (huge) vakuum i tiden som kommer. Derfor er utfordringen som å stille til president bare naturlig for meg, og jeg sklir rett inn i valgkamp og fete løfter. Det første jeg kan love deg er litt regn utover dagen. Jeg har ingen mann på lager til deg desverre, enda jeg har bedrevet blod-dating i det siste. Intensivt. Jeg fikk metten min etter at jeg satt tre kvarter å hørte på hvor dum eksen hans var... jeg stirret hardt til venstre, til høyre og endelig greide jeg å si at jeg måtte gå. Hjernen min var da uthult og manglet både beslutningsdyktigeht og sivilisert hukommelse...

    SvarSlett