lørdag 7. februar 2009

Tredje akt: Middagen som viste seg å bli alle pinlige middagers mor

En krangel utvikler seg over det allment godkjente kommunikasjonsmiddelet, nemlig tekstmeldinger, hvorpå Pippi er forbanna for at hun har mistet jobben og Gorgen er sint for at Sniken fortsatt frekventerer det store hvite huset. Alltid et godt utgangspunkt for en sunn dialog!

1 ubesvart anrop, 2 ubesvarte anrop, 3 ubesvarte anrop, (telefonen går i veggen så batteriet flagrer bak resepsjonen) 4 ubesvarte anrop, ... , 14 ubesvarte anrop og 1 tekstmelding:

- Du skal få bunaden på en betingelse

- Hva da?

- At du lager Malube til meg slik at vi får snakket litt sammen.

- Greit, mandag klokken 19.00.

Middag lages mens lover og paragrafer gjennomgås i hodet. Pippi orker egentlig ikke alt dette, det var derfor hun bare tok med seg sitt eget private rot når hun dro. Men mellom 2 onder velger man det minste og hun er nå klar for krig! Nevnte krig uteblir imidlertid for Gorgen oppfører seg pent og gjør store forsøk på å være hyggelig, selv om samtale-emnene går fra pinlig til bent ut tåpelige.

Første emne ut er følgende:

- Jeg og Blondinen er bekymra for deg.

- Hæ?

- Du drikker visst mye.

- Åhh?

- Ja, Blondinen sier du kjøper mye øl.

Pippi lurer på mye, blant annet hvordan Blondinen vet det, hvorfor Blondinen faktisk bryr seg og hvordan Blondinen vet hvem Pippi er. Enkelt, sier Gorgen, hun arbeider på butikken din og hun har sett deg på Notars hjemmesider. Javel, tenker Pippi, så får hun nå bare følge med...

- Jeg og blondinen trodde vi var gravid...
- Gratulerer.
- Vi var ikke det...
- Kondolerer...?
Hva i all verden er det meningen Pippi skal svare på slikt? Hva svarer andre mennesker på slikt? Har andre mennesker slike samtaler?

Innimellom alle pinlige temaer kommer Pippi på at Snikens tannbørste står i tannglasset. Hmmm... Kanskje ikke så lurt? Men det blir for dumt at hun må gjemme bort ting i sitt eget hjem, så derfor lar hun den stå og fortsetter å høre på Gorgens monolog.
- Jeg har det mye bedre sammen med Blondinen enn jeg noen gang hadde sammen med deg.
- Så bra, det har du fortjent!
- Hun er rolig, snill og en veldig god samtalepartner.
Her tenker Pippi at beskrivelsen rolig etter 1 måneds forelskelse antagelig betyr kjedelig etter 6 måneder, men at det heldigvis ikke er hennes problem.
- Ja, men så bra at du trives.

Og slik fortsetter det; en herlig blanding av såret stolthet og et ønske om å hevde seg fra Gorgen og en usigelig lang og tung likegyldighet fra Pippi. Før eller siden får de fleste nok og hodet klarer ikke å absorbere mer og Pippi var ganske sikker på at hun var der. Hun tok feil, for idet Gorgen erklærer at han skal ha en av kokebøkene hennes som står på benken kommer kamplysten sist sett i krigen om sengklærne tilbake for full pupp!
- Hva skal du med en kokebok? Det står ikke noe om hvordan man lager hverken Toro potetmos eller Knorr lasagne i den!
- Jeg vil ha en kokebok!
Greit!!! tenker Pippi og henter Ingrid Espelids store tunge blå rutebok, for i den vet hun at moren har skrevet både navn og andre ting i. Vi får vel se hvor mye du og Blondinen benytter boken all den tid du kommer til å bli minnet om meg i den hele tiden!

Det er godt å tenke på at mennesker som har levd sammen i 8 år evner å være voksne og at de klarer å kommunisere om de viktige tingene i livet... :§ 7

Som en prolog og forklaring på dette nevnes det at Pippi nå ikke evner å handle på Ica uten å kjøpe øl, noe som har resultert i at de 2 nederste hyllene i kjøleskapet er fulle av øl! Som man sa; det er godt man evner å være voksen...

2 kommentarer:

  1. Uff, for en grufull pinlig opplevelse. Satt og vred meg i stolen selv. Har ikke mye erfaring med 8 års samliv, men det virker på andre som om idet samlivet tar slutt tar barnslighet og galskap over ;) Ergo er det ikke mulig å være moden og avbalansert etter at det er slutt, og selvsagt greit med mye øl i kjøleskapet!

    SvarSlett
  2. Alle primær-egenskapene til en 6 åring tar overhånd i det såret stolthet og sårede følelser går hånd i hånd. Ikke på noen måte skal jeg late som at det bare er Gorgen som oppfører seg som en tulling, jeg er akkurat like ille, selv om det er på en annen måte. At man ikke skal klare å oppføre seg som folk...

    SvarSlett