fredag 23. januar 2009

Første akt: Stakkars Pippi og andre fårikålhistorier

- Og han har flyttet inn og vi skal leve ungkarens glade dager og her blir det fest og moro hver helg fra nå av. Sa Gorgen med en glad overbevisning i stemmen.
Pippi tenker på andre ting og følger egentlig ikke helt med og produserer dermed dette svaret:
- Åja, men så bra da!

Nysingel og klar for moro har Gorgen invitert Sniken til å flytte inn. Dette skal bli bra, for detta blir fest! Begge kjenner de mange morsomme damer og det er bare å begynne å planlegge første fest, så snart som mulig, ja allerede til helgen! Fårikålfest er noe for enhver smak, og det kan jo ikke gå galt med sau, kål og øl, eller... Nei, det gikk da ikke galt, men damene glimret dessverre med sitt fravær, da eneste innovertiss som dukket opp var Mamma-Gorg. Men Mamma-Gorg ordner opp og det ble fårikål, det ble øl og det ble morsomt.
Latteren sitter like lett som beltespenna etter endt middag og guttene diskuterer damer, forteller gamle skrøner og koser seg slik bare gutter kan kose seg. Men hvor ER damene??? Sniken og Gorgen leter kjapt gjennom sin mentale sortebok og etter kort tid kan Sniken dra en morsom, lettlivet og pen jente opp av flosshatten! Riktignok dro han henne ikke fysisk opp av hatten, men derimot klarte han det kunststykket å dra telefonnummeret opp og det er, som vi alle vet, et kunststykke som man skal sette pris på. Gorgen drar på seg sjarmør-tommelen og taster i vei. Mens det tastes og drikkes går det som det må gå, sentimentaliteten setter seg i den tomme stolen og blander seg inn i samtalen.
- Hvordan går det egentlig med Pippi nede i det store hvite huset?
- Vi var der i går, det går visst bra, men hun er nok trist og har det vanskelig.
- Har du vært og besøkt henne, Snik?
- Neeeei...
- Hva??? Hvorfor ikke?!?
- Du må dra å besøke henne! Hun sitter der helt alene!
- Dere som har vært så gode venner!
- Neeeei...
- Hvorfor ikke!!!!???!!!!
- Nei, se å kom deg ned å besøk henne!
Tjaaa, tenker Sniken og vurderer det faktisk. Men så tar sentimentaliteten pikkpakket sitt og går og legger seg, og dermed er temaet utdebattert og festen fortsetter med gamle skrøner!

Dagen derpå opprinner og i stuen sitter et adskillig roligere selskap og fortsetter med de gode gamle skrønene. Sniken vurderer å besøke Pippi, men han har jo ikke telefonnummeret... Mamma-Gorg kommer som alltid til unnsetning:
- Jeg har nummeret hennes, send henne en melding da!

Det gjør jo Sniken, men midt oppi hele derpå-kaoset klarer han det kunststykket å sende meldingen feil. Det gjør selvsagt ikke noe, for Mamma-Gorg bare ler av at Sniken inviterte seg selv på kaffe. Andre forsøk går bedre og Sniken får selvsagt et bekreftende svar fra Pippi. Kaffe serveres etter endt søndagsjobbing, veiforklaringen oppfattes og det er bare å begynne å glede seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar