mandag 26. januar 2009

Andre akt: R.E.S.P.E.C.T og mangelen på det fra alle i eventyret


- Det handler om respekt. Sa Gorgen etter mye tomsnakk.
Det er respekt som er viktig tydeligvis, tenker Sniken.
- Man skal ha respekt for kamerater og da legger man seg ikke etter damene deres.
Ikke ekser heller tydeligvis, tenker Sniken og forstår at Gorgen er indignert. Etter søndagen har han ikke vært hos Gorgen mer, for han har vært opptatt med andre ting. Sniken har ventet på at Gorgen skal dukke opp og plutselig var han der. De snakker om dagligdagse ting, men samtalen har en undertone av noe annet. Likevel smiler de begge når Gorgen reiser og de er begge fornøyd, for nå har de vel utrettet noe!
Gorgen ringer Pippi og småprater litt mens han kjører bort fra jobben til Sniken.
- Jeg vil ha tilbake de hvite sengklærne. De som jeg fikk hos din mor!
Pippi blir umiddelbart forbannet og klarer faktisk ikke å dy seg, for impulskontrollen var visst blitt igjen i huset på landet:
- Ehhh... Jeg er ikke sikker på om de er rene... Sier hun mens hun drar på det med alle mulige hentydninger.
- Nei, så drit i det da! Sier Gorgen mens de fæle tankene om de skitne sengklær flyr rundt i hodet hans.
Ja, gjerne det, tenker Pippi mens hun marsjerer opp til Slottsfjellet.

Pippi nekter å gi fra seg de hvite sengklærne, ikke for at de nødvendigvis er spesielt fine eller spesielt gode å ligge i, men fordi de er den siste skanse. Etter å ha pakket med seg 2 tilhengerlass fra et hus på 150 kvadrat nekter hun å gi slipp på den minste lille ting! Ikke en gang hybelkaninen som fulgte med den ene jakken kommer hun til å slippe, den skal fores opp på importøl og fin musikk, og bli til en koselig Herr Nilson!

På Slottsfjellet legger Pippi seg under et tre mens hun lurer på om dette går over før hun blir gal. Hun antar svaret er nei og bestemmer seg for å slutte å leke med Sniken, for det rett og slett blir litt mye! Sniken kommer løpende opp og gir henne en klem og dermed flagret prinsippene ned fra vakre Slottsfjellet som post-it lapper bak damene på NAV!



2 kommentarer:

  1. Hvordan går det med Hr. Nilsson? Jeg forer katta mi på fløte og hamburgere skåret i pene terninger.. og hun holder på å få amercano size... bare et lite tips. Ellers vil jeg tipse om en av lenkene på underskrevnes side.... Pegasus ut av bloggskapet og inn i forfatterskapet...

    SvarSlett
  2. Herr Nilsson vokser og trives, snart må jeg kjøpe han naglehalsbånd. Han liker for øvrig import-øl, turer i skog og mark samt å ha det kaldt på soverommet. Fine støvkatten!

    SvarSlett