onsdag 19. november 2008

Sykemelding for politikere og sykemelding for oss andre

Jeg har en venninne som sliter for tiden. Ikke sånn å forstå at hun har brukt 200 000 av arbeidsgivers penger for å sjekke fremtiden, hun har heller ikke gjort noe ulovlig. Hun har rett og slett en god gammeldags vinterdepresjon og hun trenger derfor sykemelding. Som vi alle vet er ikke depresjoner noe som går over etter en liten 3-dagers. Det tar gjerne tid og krefter. Tid får man ved sykemelding og krefter må den deprimerte selv hente frem.

Sykemeldingen trenger man dessverre også krefter for å få... Legen hennes fremholder at etter nye regler kan han ikke bare sykemelde henne. Hun må troppe opp på en sted der sykemeldte skal strikke julegaver og hekle helse hver dag! Så lenge hun "bare" er deprimert kan hun vel sitte å strikke noen timer hver dag...?

Det jeg vil frem til med denne noe rotete fremstillingen er følgende:
de nye reglene for sykemelding er laget av de folkevalgte. Dette er de samme folkevalgte som, etter å (for å si det rett ut) har drette på draget, går og sykemelder seg for det er så vanskelig med alle disse journalistene som driver og ringer...

Jeg tror nok aldri vi vil se hverken Saera Khan, Åslaug Haga eller for den saks skyld Jens Stoltenberg på Arbeidsstua for å hekle seg til bedre helse og grytelapper!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar